Til høsten slår Kolvereid Storband på stor(band)tromma, og inviterer til helgafestival for storband fra hele Midt-Norge. Minst! Trondheims profesjonelle storband Knut Lauritzen Bigband hentes da til Kolvereid for en helg for å være hovedattraksjon og trekkplaster for musikk- og storbandinteresserte fra hele regionen. Vi snakker om helga 10.-12. november, Kulturhuset i Nærøy i Norges minste by, og et møte mellom 17 profesjonelle musikere fra øverste hylle, og 50-60 amatørmusikere.

pressebilde-KLBB-lowres

Knut Lauritzen BigBand – Trondheims profesjonelle storband!

Vi i Kolvereid Storband hadde for et par år tilbake et konsept vi kalte Big Band Battle ved Kulturhuset, der 5-6 trønderske amatørstorband møttes for å spille for hverandre og for det ytternamdalske publikummet. Dette ble jo egentlig ganske vellykket og vi fikk lyst til å prøve det igjen. Og denne gangen topper vi det hele med et profesjonellt storband som trekkplaster og hovedattraksjon.


Les også: Informasjon og invitasjon til trønderske og norske storband om Big Band Battle 2017.


Knut Lauritzen Bigband består i følge deres egen nettside av profesjonelle musikere og arbeider innenfor den «hardtsvingende amerikansk storbandtradisjon». Knut Lauritzen var selv en markant skikkelse i Trondheims jazzliv på 70- og 80-tallet, og ledet Trondheim Big-band, P2-storbandet og Bodegaband i en årrekke.

Sitt eget storband samlet han i 2011, og det er ikke hvilke som helst musikere han har med i dette bandet! Flere av de musikerne som kommer til Kolvereid i november er navn som er ettertraktet både på den norske og den internasjonale jazzscenen. Så dette blir enormt stort både for oss som arrangører, for de storbandene som blir med på minifestivalen vår og ikke minst for publikum i regionen.

Vi i Kolvereid Storband har jobbet med disse planene i over et halvt år allerede. Da idéen om å arrangere Big Band Battle igjen dukka opp, kom det raskt opp et drømmeforslag om å hente hit til Kolvereid et helprofesjonelt storband. Det finnes faktisk ikke så mange profesjonelle storband som spiller fast sammen i landet, og at vi nå har lyktes med å få KLBB hit til Norges minste by er helt fantastisk!

Men 17 profesjonelle musikere en hel helg på Kolvereid – det koster selvagt mye penger! Du lurer kanskje på hvordan vi får til å finansiere noe slikt?

Det viktigste er selvsagt at KLBB selv hadde lyst til å få til dette, og bidrar med mye fra sitt eget driftsbudsjett i den sammenhengen.

Men denne gangen har vi også gått bredt ut for å finne lokale og regionale støttespillere – særlig når det gjelder finansieringen.  Og vi har fått på plass avtaler med 3 hovedsponsorer fra næringslivet:

        24-hoved

I tillegg har vi møtt mye positivitet i kommunene (Nærøy, Vikna og Leka) som bidrar med en slant hver. Dessuten støttes festivalen av en regional leverandør av musikkinstrumenter og utstyr:

logo-korpsservice-shadow-right

og av Midtnorsk Jazzsenter:

midtnorsk-low

 

Og nå håper vi på stor interesse – i første omgang fra amatørstorband – gjerne fra hele landet – som kan tenke seg å bli med som deltagere på Big Band Battle 2017. For der bør det egentlig bli trangt om plassen!

TRYKK HER for mer informasjon om Big Band Battle 2017, inkludert INVITASJON som nå er åpen for ALLE STORBAND!

Share This