Vi har allerede nå begynt å glede oss til JUL… 🎅🏽🎄 For lørdag 15. desember 2018 inviterer vi til nytt juleshow ved Kulturhuset i Nærøy, et show som i hovedsak følger oppskriften fra juleshowet vi arrangerte i 2016. Men med noen forhåpentligvis spennende endringer og justeringer…

Da vi denne vinteren begynte å diskutere hvem vi skulle spørre om å være solist(er) til årets juleshow, gløtta vi først litt på erfaringer og tilbakemeldinger etter vårt juleshow i 2016. Vi hadde da med oss 12 fantastiske solister som alle har uttrykt at de gjerne vil bli med om vi skulle gjøre juleshow igjen. Men samtidig erfarte vi sist at solistene sa at de gjerne skulle sunget mer, og at publikum uttrykte at de gjerne skulle hørt mer av storbandet «alene».

Med bakgrunn i dette har vi i år landet på et konsept med kun tre ulike solister – tre unge og uetablerte sangere fra distriktet, der alle sånn sett er «nye» og altså ingen av dem var med på forrige juleshow.

–> UNGE fordi vi ivrer veldig for å så en interesse og glød blant ungdommen for musikk generelt og kanskje storband og jazz spesielt.
–> NYE for å slippe å måtte velge hvem vi skulle spørre og ikke spørre fra solistene vi hadde med sist 🌞.

Men vi har heller ikke denne gangen på noen måte kompromisset på kvaliteten ved valg av solister(!)

Og det er selvsagt veldig gøy for oss at vi umiddelbart fikk et klart «ja» fra alle de tre øverste navnene på lista vi hadde laget oss over vi hadde ønsket å  spørre i år:

Eivind Duun Myhre, Kolvereid, er for tiden elev ved Nærøy Ungdomsskole. Men tross sin unge alder har han rukket å markert seg litt som sanger lokalt siste tiden. For eksempel som frontfigur i sitt eget band Vekselztrøm. Blant annet representerte dette bandet Nærøy kommune i regionmønstringa for UKM denne våren. Og Eivind har en stemme som vi tror vil passe veldig flott sammen med storband!

Tina Evelyn Buvarp, Rørvik, er nok et relativt kjent navn kjent for miljøet rundt Rørvik Gospelkor og Ytre Namdal Tensing. Hun la vi spesielt merke til etter en solistopptreden sammen med nettopp Ytre Namdal Tensing fra starten av desember 2017. Og vi skal innrømme at vi allerede da blinka ut navnet som en vi ønsket å spørre om samarbeid med. Vi har veldig store forventninger til å høre henne sammen med storbandet!

Agnes Beate Hamland, Kumlan, var for noen år siden ofte med på UKM med sin sangstemme. I det siste har hennes musikalske karriere likevel begrenset seg til noen mindre pubscener – alene med gitar og sang. Men med en sangstemme og formidlingsevne som Agnes har, hører hun definitivt til på en større scene enn som så! Vi tror derfor at Agnes med et storband i ryggen på scena til regionens kulturhus vil kunne bli en meget flott opplevelse.

I tillegg trenger et slikt juleshow selvsagt en talefør konferansier, til å binde det hele sammen. Og i år bestemte vi oss for å spørre en velkjent person i Ytre Namdal. En person med talent til – og erfaring i – både å tale og å synge – om å innta konferansierrollen:

Amund Hellesø – årets konferansier.

Amund Hellesø var ikke vanskelig å be, og han blir derfor den fjerde medvirkende samarbeidspartneren som vi i Namdal Storband har knyttet til oss i forbindelse med årets juleshow. Amund vil også bidra som sangsolist.

Kunstnerisk og musikalsk vil årets show følge samme tradisjonen som vi bygde 2016-showet på – julemelodier i en amerikansk tradisjon arrangert for storband i kombinasjon med forseggjort scenografi og lyssetting. De nevnte solistene vil fremføre minst to sanger hver sammen med storbandet, og vi vil i år dessuten presentere flere instrumentale fremføringer, der storbandet og våre medlemmer er i fokus. Det hele under kyndig produksjon og regi av vår kunstneriske leder Øyvind Nordstrand.

Solister og storband tar imot applaus etter endt show i 2016 (bildet er lånt fra Terjes Superblogg)

Tidspunkt for årets juleshow håper vi mange vil merke seg allerede nå: Lørdag 15. desember klokka 16.00.

Samarbeidspartnere/sponsorer for årets juleshow:
Joker Bogen

og Viplast AS

 

Men hvorfor snakker vi så om jula i mai?

Med bakgrunn i erfaringen vi gjorde oss fra showet i 2016, merket vi at folk i regionen satte stor pris på å få satt av dag og tid tidlig – slik at de kunne få med seg showet – i en ellers hektisk førjulstid. Det var dessuten såpass stor rift om billettene i 2016, at vi i år kommer til å legge ut billetter for salg så tidlig som mulig!

Billetter til juleshowet vil derfor allerede fra 18. mai kl. 09.00 selges her fra nettsida vår til en pris så lav vi klarer. Og da blir det rett og slett førstemann (eller dame) til mølla.

Billettpris sa du? Ikke helt klart ennå. MEN: Vi lover maksimalt 150,- kr per billett. En pris som avhenger blant annet av at vi får til et sponsorsamarbeid med en eller flere næringslivsaktører i regionen. Og det har vi stor tro på at vi skal klare altså! Dette er en stor og påkostet produksjon, og vi er derfor kjempeglade for å møte velvilje fra næringslivet til å hjelpe oss med å få til å levere et slikt juleshow som familier i Ytre Namdal får til å komme på uten å bruke alt for mye penger på billetter!

Billettsalg her:

Share This