Samspill kan være så mangt. Utgangspunktet for begrepet er vel at flere enn en person spiller – og at man gjør det sammen. Men det er mange måter å spille sammen på… Vi har nå hatt besøk av en inspirator som har definert ordet samspill for oss mer eller mindre på nytt!

Namdal Storband og Erik Smith (bak Eskil på trommesettet) poserer etter en hard, men ekstremt lærerik økt på søndag.

Helga 15.-16. september hadde vi i Namdal Storband besøk av en av norges fremste storbandtrommeslagere. Kanskje den aller fremste av alle sådanne her i landet… Men vi hadde slett ikke invitert ham til Kolvereid bare fordi han har erfaring med trommespill i storband. Nei, vi hadde hørt rykter om at Erik Smith holder noen lærerike rytmiske seminarer for storband. Ryktet stemte på en prikk!

Her ser vi Erik demonstrere, fortelle og instruere, noe han gjorde på en – for oss – veldig god og lærerik måte.

Fokuset gjennom helga, var ikke at vi spilte riktige toner. Det var heller ikke at vi spilte rent og pent, og det var ikke på enkeltinstrumenter som sådan. Det var fullt fokus på det totale samspillet i bandet vårt. Og dette var noe som virkelig gav oss inspirasjon og mersmak. For Erik Smith definerte langt på veg utgangspunktet for begrepet samspill for oss på nytt. I allefall fikk vi med oss en verktøyskasse og en tenke-, jobbe- og spillemetode som vi vil ha stor glede av i vårt band, særlig innenfor den amerikanske storbandtradisjonen der vi oftest holder oss.

En riktig spillesugen Erik Smith tok på et tidspunkt over Eskils trommesett og demonstrerte hvordan «Groovin Hard» kan groove på sitt aller hardeste!

Vi vil med disse bilda fra helga takke Erik hjerteligst for to fantastiske dager, og varmt anbefale alle ensembler som bedriver samspill å invitere ham på besøk. Enten det nå gjelder storband (som nok ligger Eriks hjerte nærmest), korps, kor eller mindre ensembler. En riktig så trivelig kar er han jo også 🙂

Kompet fikk en egen seanse med Erik, og Eskil passet på å suge til seg maks fra Eriks mange forslag og tips. Torkil og Rolf lytter her iherdig!

 

Å spille storband med Erik Smith bak trommene er ikke noe man får sjansen til hver dag. Steike artig!

 

Eskil bare: «Hvorfor swinger dette noe så helt inni granskauen voldsomt???»

 


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og hør oss spille i Namsos 5. oktober:

Share This