Vi har nå fått på plass et nytt medlem av storbandet vårt – Joar Leer. Joar er født i Namsos og oppvokst og bosatt i Grong. En ekte Namdaling. Dette er viktig både for trompetrekka, for storbandet og vi vil mene også for Grong…

Vi ønsker Joar velkommen med en egen nyhetssak. 😊

For et års tid siden skiftet vi som kjent navn til Namdal Storband – og samtidig løftet vi blikk og geografisk tilhørighet til å være hele Namdal. Siden vi per da ikke hadde noen i bandet fra Indre Namdal, var nettopp Grong et viktig område for oss å gjøre oss kjent i. Derfor inviterte vi oss selv til å spille ved en konsert i Grong i høst. Under den konserten fikk vi hilst på Joar (52) som spiller trompet i korpset i Grong. Og nå er bonden og bankmannen tatt opp som fast medlem hos oss. Det er vi veldig glade for!

Joar startet sin korpskarriere da han var 10, har smakt litt på storband i studietida på Ås, og ser nå frem til å traktere trompeten i Namdal Storband på permanent basis.

Joar selv uttrykker at han har allsidig musikksmak, og fremhever en konsert med Pink Floyd på Valle Hovin for mange år siden og i nyere tid med Jean Michel Jarre i Oslo Spektrum som liveopplevelser som har gjort inntrykk på ham. Og han går nå løs på oppgaven som trompetist i NamSto med krum hals:

«Storband virker å være kjempeartig og byr på masse utfordringer. Førsteinntrykket av Namdal Storband er at det er en dyktig og inkluderende gjeng. Og storbandspilling blir nå i tillegg til korpset på Grong et fint supplement til min hverdag som – ut over jobb – består både av biler med tilstrekkelig antall HK for banekjøring, og mye fysisk aktivitet.»  (Joar Leer)

Namdal Storband inviterer allerede i mars Grongs og omegns befolkning til konsert i Grongs storstue Kuben:

Namdal Storband med solister spiller konsert i Kuben/Grong 31. mars!

Og Joar ser frem til å «debutere» i storbandet på sin egen hjemmebane. Lurer du på hvorfor du skal komme og høre på oss i Kuben 31. mars, har Joar følgende svar på det:

«Vi spiller da swingende, behagelig og ganske så herlig musikk som vi har hentet fra jazzlegenden Chet Baker. Dette er absolutt en ørevenlig musikksjanger som man ikke har hørt så ofte i Grong, og det blir en variert konsert med ordentlig dyktige solister. Og selvsagt et topptrimmet storband med masse spilleglede!»

PS1: Billetter her.

PS2: Vi har for dette prosjektet også inne en vikar på tenorsaks – Johanna Kjerstina Seem. Som også er fra Grong… 🎷

Share This