Da vi i høst var gjester hos Grong Musikkforening ved deres «Stjerner i Kuben»-arrangement, likte vi oss veldig godt i Kuben. Vi kommer derfor nå tilbake for å spille i Grongs storstue – denne gangen med en konsert som i sin helhet er en hyllest til den legendariske trompetisten og sangeren Chet Baker.

Med oss på laget har vi denne gangen to solister – håndplukket for å fylle rollen som Chet – både på trompet og vokal. Sturla Hauge Nilsen (trompet) og Jakob Leirvik (vokal).

Sturla Hauge Nilsen er solist på trompet (foto: Håkon Eltvik)

Sturla Hauge Nilsen ble født på Moskenes i Lofoten i 1989, men flytta til Langevåg på Sula i 1996. Der fikk han sin musikalske oppfostring i korps, storband og på musikklinja i Ålesund.

Etter det har Sturla blitt utdanna musikkviter i Trondheim (2012) og har fra 2015 også en bachelor i utøvende jazz derfra. Han har i det siste gjort seg bemerket som trompetist i bandet Bounce Alarm, men er også fast trompetist i Ytre Suløens Jass-ensemble.

Jakob Leirvik er 23 år og for tiden student ved Jazzlinja på NTNU med vokal som hovedinstrument. Jakob har for det meste bodd i Trondheim, men er født i Namsos og hadde sine fire første leveår på Høylandet. Jakob har således en tilknytning til Namdal, og blir et spennende møte for oss i Namdal Storband. Når det kommer til jazzmusikk er Chet Baker absolutt en av Jakobs favoritter. Så han gleder seg veldig til å synge disse låtene med storband.

Chet Baker – en legende med aner fra Norge og Trøndelag. Foto: William Claxton

Chet Baker vokste opp i en musikerfamilie i Oklahoma, og bestemoren var den norske Randi Toseth fra Rennebu. Chet turnerte også flere ganger i Trøndelag, bla. med Bjørn Alterhaug på bass.Han levde et hardt og turbulent liv, noe som kanskje bidro til den melankolske stemningen i mye av hans musikk.

Med Sturla og Jakob i spiss vil vi i Namdal Storband med musikalsk leder Øyvind Nordstrand forsøke å gjenskape Chet Bakers musikalske univers i konsertsalen Symfoni Namsen på Kuben 31. mars. kl. 18.00.

Vi i NamSto gleder oss veldig til å spille i Kuben 31/3.
Her et bilde fra julekonsert på Kolvereid i desember 2018 (foto: Namdalsavisa/Birger Aarmo)

Mye av musikken vi skal fremføre på Kuben 31. mars er arrangert spesielt for Trøndelag Big Band og bare fremført en gang før. Nå ønsker vi å dele denne musikalske skatten med dere i Kuben Kulturhus. Og vi håper og tror derfor at Kubens publikum generelt – og Grong og omegns musikk-elskere spesielt – finner turen til Kuben siste søndag i mars!

Billetter (200,-) klikk her:

Konserten støttes av:

Share This