Samarbeids- og kompetansedelingsprosjektet Diafon løfter for tiden vårt ensemble til nye høyder. Det mener vi iallefall selv – helt oppriktig! 🙂 Denne uken har vi hatt eksklusivt besøk og fått eksperthjelp fra fylkesmusikerne i Trøndelag. Jammen er vi heldige!

Morten Schrøder fra Trøndelag fylkeskommune gir her tips til trompetrekka vår under workshop sist onsdag.

Gjennom strukturert samarbeid – nå nedfelt i en signert prosjektplan for det treårioge prosjektet «Diafon» – gis musikklivet i Ytre Namdal for tiden enorme mulighet til å løfte seg. Vi i Namdal Storband – med vårt utspring på Kolvereid og i ytre del av Namdal – setter umåtelig stor pris på dette pilotprosjekt, initiert av fylkesmusikerne i Trøndelag.

«We love Diafon»

Vi er kjempehappy for å tilhøre en fylkeskommune som er så fremoverlent at de kommer til regionen vår med noe så verdifult som dette!

Både fylkesmusiker Lasse Ehn, og NamSto-trommis Eskil Laukvik er happy for Diafon. Det ser man på dette bildet fra en liten vispesekvens forrige mandag.

Gjennom Diafon både gir og høster alle prosjektdeltagerne av ressurser – som deles på kryss mellom alle prosjektdeltagerne. Og rett skal være rett – frem til nå har vi mest høstet. Vi har for eksempel vært så heldige at vi inneværende uke har hatt besøk av hele 6 ulike fylkesmusikere fra Trøndelag Fylkeskommune som gruppevis har gitt oss workshops med veldig verdifulle tips om måter å spille, øve og jobbe på. Fordi vi har ønsket dette. Ønsket å bli bedre.

Her er det Namdals beste trombonrekke (?!) som får hjelp av fylkeskommunens Elisabeth Fossan til å bli ennå bedre. Hvis mulig… 😉

Samtidig bygger dette opp vårt band til noe som vi har et klart ønske om skal bidra i lokalsamfunnet – for eksempel sammen med korps, kor og andre ensembler. Og allerede i kommende høstferie har vi noen løse planer om å kjøre et prosjekt der vi gir av våre ressurser til glede for andre prosjektdeltagere i Diafon. Men det kommer vi med mer informasjon om på et senere tidspunkt.

Med hele tre fylkesmusikere på en gang (Lasse Ehn, Sturla Hauge Nilsen og
Steffen Granly) fikk iallefall kompet til Namdal Storband mye input og inspirasjon til videre musikalsk utvikling under workshop tidligere denne uka.

Akkurat nå konsentrerer vi oss om Chet Baker og prosjektet «Chet Baker i Fokus». Dette kulminerer først for publikum i Ytre Namdal ved at vi inviterer til «Åpen generalprøve» ved Kulturhuset i Nærøy lørdag 30. mars kl. 18.15. (Mer info her).

Klikk på bildet ovenfor for info/billetter til generalprøven på Kolvereid.

Men selve hovedmålet for prosjektet er det pubikum i Indre Namdal – nærmere bestemt Grong og omegn – som får mest glede av dagen etter:

Klikk bildet ovenfor for mer informasjon om konserten i Grong 31. mars.

Share This