Christmas In Grong

NAMDAL STORBAND med SOLISTER
Kuben, Grong | 15. desember

CHRISTMAS IN GRONG i Kuben – 15 desember kl. 16.00.

To ganger har vi fylt Kulturhuset i Nærøy til randen med vårt juleshow. I desember tar vi med oss showet til Kuben i Grong, og vi har da med oss både solister og musikere fra Grong i rekkene.

Både i 2016 og i 2018 gjennomførte vi vårt amerikansk-inspirerte juleshow med stor suksess på Kolvereid. Når vi i år vil presentere juleshowet for publikum i Indre Namdal har vi først og fremst kobla oss på tre relativt etablerte Innernamdalinger som sangsolister:

Maria Fiskum, Grethe Jørum-Wahl og Gylve Fiskum har alle tre mye erfaring som sangsolister. Men aldri har de stått i front av et 19-persons stort storband før. Nå ser de frem til å synge med oss!

Maria Fiskum, Grethe Jørum-Wahl og Gylve Fiskum er klar for Christmas In Grong 2019

«Dette blir utrolig spennende og moro. Vi har jo hørt Namdal Storband i Kuben et par ganger før, og bandet holder utrolig høyt nivå. Å bli spurt om å være solist med dem på en hel julekonsert er virkelig en stor  ære» (sitat: Grethe Jørum-Wahl).

Musikken som presenteres er velkjent materiale for de fleste. Amerikansk musikalsk juletradisjon er nemlig relativt godt kjent også her i Norge. Og juleshowet vil inneholde et stort spenn i stilarter – med både ballader, rockelåter og swinglåter. Og vi presenterer både instrumentallåter og vokallåter i en fin blanding.

Namdal Storband fra juleshowet ved Kulturhuset i Nærøy, desember 2018.

Når man skal synge jula inn på denne måten, må man selvsagt ha dyktige solister i front. Og da vi hørte disse tre som som solister med Grong Musikkforening nettopp i Kuben i fjor høst, var vi med en gang sikker på at de vil kunne passe veldig godt til å være solister på juleshowet vårt. Og de var heldigvis ikke vanskelige å be!

Fra 2018 på Kolvereid – her med ytternamdalingen Agnes B Hamland som en av solistene

Vi har jo Grongværinger i rekkene til daglig i storbandet, men denne gangen har vi også utvidet besetningen med en ekstra trommeslager for anledningen. Og da var selvsagt Harald Rossetnes riktig mann å spørre – Innernamdaling som han er – attpåtil med Kuben som sin arbeidsplass.

Harald Rossetnes – med på trommer

Rossetnes  er en fantastisk dyktig musiker og trommeslager og han blir et herlig bidrag som garantert løfter juleshowet ennå et hakk videre når vi nå kommer til et av våre desiderte favorittscener: Kulturhuset Kuben. Og vi håper Innerdnamdalingan setter pris på at vi kommer til Kuben igjen – det har vært en stor glede å spille i Kuben de to gangene vi har vært der hittil iallefall.

Billetter til konserten er nå i salg fra Kubens hjemmeside. (Klikk for å komme til billettsalget)

Se Namdalsavisas omtaler fra våre juleshow i 2016 og 2018 (klikk på årstallet)

Les Superblogger Terje Årseths blogg fra vårt juleshow i 2018 her.

Ny jazzklubb-kveld på Kolvereid

Vi hiver oss på og arrangerer ny jazzklubb-kveld på Kolvereid mandag 30. september. Denne gangen med et eminent skandinavisk ensemble på scena: Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo – Scent of Soil.

Selv om vi i Namdal Storband liker aller best å spille selv, er det også viktig for oss å gjøre tiltak som gir befolkningen i regionen gode jazz- og jazz-beslekta musikkopplevelser med andre aktører. Dette er helt i tråd med våre vedtekter. Og denne gangen kan vi invitere til en helt spesiell opplevelse i samarbeid med «Hilmarfestivalen».

Hanna Paulsberg Concept ble startet våren 2010, sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartet sitt energiske og melodiske samspill. Etter hvert har bandet gjennom Paulsberg sine originalkomposisjoner utviklet sitt eget uttrykk, der lek og sterke melodier står i sentrum. Kvartetten består av fire unge musikere fra ulike steder i Skandinavia som fant sammen på jazzlinja i Trondheim gjennom en felles kjærlighet for vakre melodier, åpne improvisasjoner og sydende jazz. I september 2011 vant bandet den prestisjefylte konkurransen Young Nordic Jazz. Med seg til Kolvereid denne mandagskvelden har de den svenske trompeteren Magnus Broo.

Vi i storbandet bemanner kaffesalg m/snacks samt billettluka, Hanna Paulsberg tar med seg sin sitt konsept og bemanner scena. Og så håper vi Ytternamdalinger fyller opp Kulturhusets «Lille Sal» – Kolvereidvågen denne mandagskvelden.

Arrangementet inngår i «Nærøysundfestivalen 2019» i regi av nye Nærøysund kommune.

Billetter her:

Diafon løfter NamSto til nye høyder!

Samarbeids- og kompetansedelingsprosjektet Diafon løfter for tiden vårt ensemble til nye høyder. Det mener vi iallefall selv – helt oppriktig! 🙂 Denne uken har vi hatt eksklusivt besøk og fått eksperthjelp fra fylkesmusikerne i Trøndelag. Jammen er vi heldige!

Morten Schrøder fra Trøndelag fylkeskommune gir her tips til trompetrekka vår under workshop sist onsdag.

Gjennom strukturert samarbeid – nå nedfelt i en signert prosjektplan for det treårioge prosjektet «Diafon» – gis musikklivet i Ytre Namdal for tiden enorme mulighet til å løfte seg. Vi i Namdal Storband – med vårt utspring på Kolvereid og i ytre del av Namdal – setter umåtelig stor pris på dette pilotprosjekt, initiert av fylkesmusikerne i Trøndelag.

«We love Diafon»

Vi er kjempehappy for å tilhøre en fylkeskommune som er så fremoverlent at de kommer til regionen vår med noe så verdifult som dette!

Både fylkesmusiker Lasse Ehn, og NamSto-trommis Eskil Laukvik er happy for Diafon. Det ser man på dette bildet fra en liten vispesekvens forrige mandag.

Gjennom Diafon både gir og høster alle prosjektdeltagerne av ressurser – som deles på kryss mellom alle prosjektdeltagerne. Og rett skal være rett – frem til nå har vi mest høstet. Vi har for eksempel vært så heldige at vi inneværende uke har hatt besøk av hele 6 ulike fylkesmusikere fra Trøndelag Fylkeskommune som gruppevis har gitt oss workshops med veldig verdifulle tips om måter å spille, øve og jobbe på. Fordi vi har ønsket dette. Ønsket å bli bedre.

Her er det Namdals beste trombonrekke (?!) som får hjelp av fylkeskommunens Elisabeth Fossan til å bli ennå bedre. Hvis mulig… 😉

Samtidig bygger dette opp vårt band til noe som vi har et klart ønske om skal bidra i lokalsamfunnet – for eksempel sammen med korps, kor og andre ensembler. Og allerede i kommende høstferie har vi noen løse planer om å kjøre et prosjekt der vi gir av våre ressurser til glede for andre prosjektdeltagere i Diafon. Men det kommer vi med mer informasjon om på et senere tidspunkt.

Med hele tre fylkesmusikere på en gang (Lasse Ehn, Sturla Hauge Nilsen og
Steffen Granly) fikk iallefall kompet til Namdal Storband mye input og inspirasjon til videre musikalsk utvikling under workshop tidligere denne uka.

Akkurat nå konsentrerer vi oss om Chet Baker og prosjektet «Chet Baker i Fokus». Dette kulminerer først for publikum i Ytre Namdal ved at vi inviterer til «Åpen generalprøve» ved Kulturhuset i Nærøy lørdag 30. mars kl. 18.15. (Mer info her).

Klikk på bildet ovenfor for info/billetter til generalprøven på Kolvereid.

Men selve hovedmålet for prosjektet er det pubikum i Indre Namdal – nærmere bestemt Grong og omegn – som får mest glede av dagen etter:

Klikk bildet ovenfor for mer informasjon om konserten i Grong 31. mars.

Storbandkonsert i Kuben

Da vi i høst var gjester hos Grong Musikkforening ved deres «Stjerner i Kuben»-arrangement, likte vi oss veldig godt i Kuben. Vi kommer derfor nå tilbake for å spille i Grongs storstue – denne gangen med en konsert som i sin helhet er en hyllest til den legendariske trompetisten og sangeren Chet Baker.

Med oss på laget har vi denne gangen to solister – håndplukket for å fylle rollen som Chet – både på trompet og vokal. Sturla Hauge Nilsen (trompet) og Jakob Leirvik (vokal).

Sturla Hauge Nilsen er solist på trompet (foto: Håkon Eltvik)

Sturla Hauge Nilsen ble født på Moskenes i Lofoten i 1989, men flytta til Langevåg på Sula i 1996. Der fikk han sin musikalske oppfostring i korps, storband og på musikklinja i Ålesund.

Etter det har Sturla blitt utdanna musikkviter i Trondheim (2012) og har fra 2015 også en bachelor i utøvende jazz derfra. Han har i det siste gjort seg bemerket som trompetist i bandet Bounce Alarm, men er også fast trompetist i Ytre Suløens Jass-ensemble.

Jakob Leirvik er 23 år og for tiden student ved Jazzlinja på NTNU med vokal som hovedinstrument. Jakob har for det meste bodd i Trondheim, men er født i Namsos og hadde sine fire første leveår på Høylandet. Jakob har således en tilknytning til Namdal, og blir et spennende møte for oss i Namdal Storband. Når det kommer til jazzmusikk er Chet Baker absolutt en av Jakobs favoritter. Så han gleder seg veldig til å synge disse låtene med storband.

Chet Baker – en legende med aner fra Norge og Trøndelag. Foto: William Claxton

Chet Baker vokste opp i en musikerfamilie i Oklahoma, og bestemoren var den norske Randi Toseth fra Rennebu. Chet turnerte også flere ganger i Trøndelag, bla. med Bjørn Alterhaug på bass.Han levde et hardt og turbulent liv, noe som kanskje bidro til den melankolske stemningen i mye av hans musikk.

Med Sturla og Jakob i spiss vil vi i Namdal Storband med musikalsk leder Øyvind Nordstrand forsøke å gjenskape Chet Bakers musikalske univers i konsertsalen Symfoni Namsen på Kuben 31. mars. kl. 18.00.

Vi i NamSto gleder oss veldig til å spille i Kuben 31/3.
Her et bilde fra julekonsert på Kolvereid i desember 2018 (foto: Namdalsavisa/Birger Aarmo)

Mye av musikken vi skal fremføre på Kuben 31. mars er arrangert spesielt for Trøndelag Big Band og bare fremført en gang før. Nå ønsker vi å dele denne musikalske skatten med dere i Kuben Kulturhus. Og vi håper og tror derfor at Kubens publikum generelt – og Grong og omegns musikk-elskere spesielt – finner turen til Kuben siste søndag i mars!

Billetter (200,-) klikk her:

Konserten støttes av:

Ny mann på barry 🎷

Av ulike grunner er vi nå inne i en periode der NamSto står foran noen endringer i saxrekka. Første endring er ny mann på «barry». Velkommen til NamSto Knut Arne!

Knut Arne Thorsen (55) fra Namsos er nå fast barytonsaksofonist i NamSto.

Etter å ha traktert saksofon i over 40 år har Knut Arne mye musikalsk erfaring med seg i barrysaxkassa. Han spiller både i Namsos Musikkorps og ikke minst i Høylandet Storband fra før, og gled derfor lett inn i rekka i NamSto under vår forrige prøve. Både musikalsk og sosialt vil vi mene 🙂

Når Thorsen ikke spiller saksofon er han truck/krankjører hos Moelven Van Severen i Namsos, eller kanskje ute og dyrker sin lidenskap for friluftsliv, jakt og fiske.

Men akkurat nå – spiser han kanskje kake – for i dag er det Knut Arnes bursdag! 🎂🎂🎉🎉🇳🇴🇳🇴

Velkommen til Namdal Storband
– og GRATULERER MED DAGEN Knut Arne!

Nytt medlem – Joar 🎺

Vi har nå fått på plass et nytt medlem av storbandet vårt – Joar Leer. Joar er født i Namsos og oppvokst og bosatt i Grong. En ekte Namdaling. Dette er viktig både for trompetrekka, for storbandet og vi vil mene også for Grong…

Vi ønsker Joar velkommen med en egen nyhetssak. 😊

For et års tid siden skiftet vi som kjent navn til Namdal Storband – og samtidig løftet vi blikk og geografisk tilhørighet til å være hele Namdal. Siden vi per da ikke hadde noen i bandet fra Indre Namdal, var nettopp Grong et viktig område for oss å gjøre oss kjent i. Derfor inviterte vi oss selv til å spille ved en konsert i Grong i høst. Under den konserten fikk vi hilst på Joar (52) som spiller trompet i korpset i Grong. Og nå er bonden og bankmannen tatt opp som fast medlem hos oss. Det er vi veldig glade for!

Joar startet sin korpskarriere da han var 10, har smakt litt på storband i studietida på Ås, og ser nå frem til å traktere trompeten i Namdal Storband på permanent basis.

Joar selv uttrykker at han har allsidig musikksmak, og fremhever en konsert med Pink Floyd på Valle Hovin for mange år siden og i nyere tid med Jean Michel Jarre i Oslo Spektrum som liveopplevelser som har gjort inntrykk på ham. Og han går nå løs på oppgaven som trompetist i NamSto med krum hals:

«Storband virker å være kjempeartig og byr på masse utfordringer. Førsteinntrykket av Namdal Storband er at det er en dyktig og inkluderende gjeng. Og storbandspilling blir nå i tillegg til korpset på Grong et fint supplement til min hverdag som – ut over jobb – består både av biler med tilstrekkelig antall HK for banekjøring, og mye fysisk aktivitet.»  (Joar Leer)

Namdal Storband inviterer allerede i mars Grongs og omegns befolkning til konsert i Grongs storstue Kuben:

Namdal Storband med solister spiller konsert i Kuben/Grong 31. mars!

Og Joar ser frem til å «debutere» i storbandet på sin egen hjemmebane. Lurer du på hvorfor du skal komme og høre på oss i Kuben 31. mars, har Joar følgende svar på det:

«Vi spiller da swingende, behagelig og ganske så herlig musikk som vi har hentet fra jazzlegenden Chet Baker. Dette er absolutt en ørevenlig musikksjanger som man ikke har hørt så ofte i Grong, og det blir en variert konsert med ordentlig dyktige solister. Og selvsagt et topptrimmet storband med masse spilleglede!»

PS1: Billetter her.

PS2: Vi har for dette prosjektet også inne en vikar på tenorsaks – Johanna Kjerstina Seem. Som også er fra Grong… 🎷

Jazzklubb på Kolvereid fredag!

Fredag har vi en stor glede å ønske velkommen til noe så sjeldent som jazzklubb på Kolvereid. På scenen møter vi Espen Berg Trio, som er på turné i distriktet på denne tida – og vi i storbandet er denne gangen kun teknisk arrangør.

Espen Berg Trio:
Espen Berg – piano
Bárður Reinert Poulsen – bass
Simon Olderskog Albertsen – drums

Espen Berg trio har med sine to utgivelser «Mønster» og «Bølge» har markert seg sterkt på jazzscenen og blant kritikere, både her hjemme og utenfor landets grenser. Trioen ble omtalt som «den største og viktigste musikalske oppdagelsen i første halvdel av 2016» av JAZZ JAPAN. Fredag kveld får publikum i Ytre Namdal muligheten til å oppleve dette bandet live i «Kolvereidvågen» ved Kulturhuset i Nærøy. En konsert som er i regi av «Folkjazzscena i Nord-Trøndelag» og med Namdal Storband som teknisk arrangør.

PS: Vi har SKJENKEBEVILLNING!

Dørene og baren åpner kl. 19.00.
Musikken starter 20.00

Billetter her:

Ei audmjuk julehelsing!

Vi i Namdal Storband satte oss i vår eit mål om at vi denne jula skulle presentere eit juleshow ved Kulturhuset i Nærøy som var ennå betre enn vi gjorde i 2016. Difor er det no ekstra godt å kunne gå jula i møte med å slå oss sjølve på brystet og påstå at vi lukkast med nettopp det. 

📷 Jane Vammen Nordstrand

Når ein har jobba mykje med noko, er det herleg å oppleve å nå sine mål.  Som produsent og kunstnerisk ansvarleg for X-mas 2018 har eg difor no masa meg til å få setje saman nokre av dei beste bileta vi har fått frå showet, samt skrive denne helsinga med takk til alle som bidrog til at vi lukkast slik vi gjorde med dette prosjektet.

Frå alle oss i Namdal Storband kjem her aller først ei oppriktig julehelsing og takk til alle som var publikum ved X-mas 2018. Det hadde rett og slett ikkje vorte spesielt vellukka utan publikum 🙂 Vi takkar samstundes for alle dei positive og gode tilbakemeldingane vi har fått frå dykk etter showet. Det gir oss masse inspirasjon til å byrje å planleggje neste show… 

📷 Fredrik Haugerøy/Ytringen

Det er ikkje alle som er så heldig som meg at dei kan halde på med bortimot alle sine favoritthobbyar samstundes på ein slik måte som eg fekk under produksjonen av dette showet. Min personlege audmjuke takk går difor til alle musikarane i Namdal Storband. Takk for knakande godt samarbeid – denne naila vi! 🙂

Og tusen takk for at eg fekk lov til å boltre meg og vere musikalsk og kunstnerisk leiar – og forme eit slikt show frå rot til topp. Takk for tilliten!

Bilete frå X-mas 2018:

Så er det sjølvsagt mange som skal ha ein stor takk for at X-mas 2018 vart så bra som det vart. I heilt tilfeldig rekkefølgje takker vi difor med dette:

Medverkande på vokal:
Eivind Duun Myhre, Tina-Evelyn Buvarp, Agnes Beate Hamland, Amund Hellesø

📷 Fredrik Haugerøy/Ytringen

Teknisk leverandør:
Rønningen Lyd- og musikkproduksjon (Åke, Aksel, Fredrik)

Sponsorar og støttespelarar:
Joker Bogen, Viplast AS, Norsk Jazzforum og Trøndelag fylkeskommune.

Per Gansmo for snekkerbistand med kulissene.

Birger Aarmo (Namdalsavisa), Fredrik Haugerøy (Ytringen) og Jane Vammen Nordstrand for bilete frå showet.

Og til slutt ein takk for godt samarbeid i komitéen for juleshowet, som bestod av:
Eskil Laukvik, prosjektledelse
Ove Petter Gansmo, scenografi, kulisser
Øyvind Nordstrand, lyd- og lysdesign

På vegne av Namdal Storband: GOD JUL! 🎅🎅🎅

-Øyvind Nordstrand, produsent X-mas 2018

PS: Les gjerne Terje Årseth sin eminente rapport fra konserten her.

Definisjonen av SAMSPILL?

Samspill kan være så mangt. Utgangspunktet for begrepet er vel at flere enn en person spiller – og at man gjør det sammen. Men det er mange måter å spille sammen på… Vi har nå hatt besøk av en inspirator som har definert ordet samspill for oss mer eller mindre på nytt!

Namdal Storband og Erik Smith (bak Eskil på trommesettet) poserer etter en hard, men ekstremt lærerik økt på søndag.

Helga 15.-16. september hadde vi i Namdal Storband besøk av en av norges fremste storbandtrommeslagere. Kanskje den aller fremste av alle sådanne her i landet… Men vi hadde slett ikke invitert ham til Kolvereid bare fordi han har erfaring med trommespill i storband. Nei, vi hadde hørt rykter om at Erik Smith holder noen lærerike rytmiske seminarer for storband. Ryktet stemte på en prikk!

Her ser vi Erik demonstrere, fortelle og instruere, noe han gjorde på en – for oss – veldig god og lærerik måte.

Fokuset gjennom helga, var ikke at vi spilte riktige toner. Det var heller ikke at vi spilte rent og pent, og det var ikke på enkeltinstrumenter som sådan. Det var fullt fokus på det totale samspillet i bandet vårt. Og dette var noe som virkelig gav oss inspirasjon og mersmak. For Erik Smith definerte langt på veg utgangspunktet for begrepet samspill for oss på nytt. I allefall fikk vi med oss en verktøyskasse og en tenke-, jobbe- og spillemetode som vi vil ha stor glede av i vårt band, særlig innenfor den amerikanske storbandtradisjonen der vi oftest holder oss.

En riktig spillesugen Erik Smith tok på et tidspunkt over Eskils trommesett og demonstrerte hvordan «Groovin Hard» kan groove på sitt aller hardeste!

Vi vil med disse bilda fra helga takke Erik hjerteligst for to fantastiske dager, og varmt anbefale alle ensembler som bedriver samspill å invitere ham på besøk. Enten det nå gjelder storband (som nok ligger Eriks hjerte nærmest), korps, kor eller mindre ensembler. En riktig så trivelig kar er han jo også 🙂

Kompet fikk en egen seanse med Erik, og Eskil passet på å suge til seg maks fra Eriks mange forslag og tips. Torkil og Rolf lytter her iherdig!

 

Å spille storband med Erik Smith bak trommene er ikke noe man får sjansen til hver dag. Steike artig!

 

Eskil bare: «Hvorfor swinger dette noe så helt inni granskauen voldsomt???»

 


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og hør oss spille i Namsos 5. oktober:

HEIA gode gamle NTE!

Hvert år deler NTE ut penger til lag og forreninger i fylket. Ganske mye penger!  I de siste 10 årene har lag og foreninger i hele Trøndelag fått til sammen hele 100 millioner kroner fra dette selskapet. I år drypper det jammen en skvett på oss også 🙂

Da vi i vår registrerte oss for deltagelse i «Laget Mitt» som NTE står for, var vi nok ganske innforstått med at vi ikke hadde de aller største oddsa for å sanke nok stemmer til å stikke av med seieren. Disse NTE-midlene som hvert år deles ut til regionens lag og forreninger, fordeles nemlig til de aktørene som klarer å sanke flest stemmer gjennom på nett i en viss periode.

Vårt regionale fokus gjør jo at vi neppe har samme lokale entusiasme i slike saker som f.eks. Tiller fotball og Lierne Skytterlag. Dessuten består jo vårt lag av voksne mennesker, som selv gjerne har barn i ulike lag som man heller vil stemme på i slike «tildelinger». At Tiller Fotball stakk av med hovedpremien på 100.000 anser vi derfor som fullt ut fortjent. 👏👏👏

Desto artigere for oss er det derfor at NTE i år – i tillegg til å fordele penger på lag som sanket mange stemmer – bestemte seg for å trekke ut noen tilfeldige vinnere som også mottar penger. Og at vi ble uttrukket til å motta en slant!

Vi sier derfor i år tusen millioner takk til NTE for pengene som i år tilfalt oss – og lover hele regionen at de i sin helhet vil benyttes til noe som regionen vil få glede av.

Og så går vi inn i en rytmisk helg, med full fokus på det vi liker best av alt å drive med: Spille sammen!

God helg – til hele Trøndelag generelt og til NTE spesielt 🙂


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og høyr oss spele i Namsos 5. oktober: