Nytt medlem – Joar 🎺

Vi har nå fått på plass et nytt medlem av storbandet vårt – Joar Leer. Joar er født i Namsos og oppvokst og bosatt i Grong. En ekte Namdaling. Dette er viktig både for trompetrekka, for storbandet og vi vil mene også for Grong…

Vi ønsker Joar velkommen med en egen nyhetssak. 😊

For et års tid siden skiftet vi som kjent navn til Namdal Storband – og samtidig løftet vi blikk og geografisk tilhørighet til å være hele Namdal. Siden vi per da ikke hadde noen i bandet fra Indre Namdal, var nettopp Grong et viktig område for oss å gjøre oss kjent i. Derfor inviterte vi oss selv til å spille ved en konsert i Grong i høst. Under den konserten fikk vi hilst på Joar (52) som spiller trompet i korpset i Grong. Og nå er bonden og bankmannen tatt opp som fast medlem hos oss. Det er vi veldig glade for!

Joar startet sin korpskarriere da han var 10, har smakt litt på storband i studietida på Ås, og ser nå frem til å traktere trompeten i Namdal Storband på permanent basis.

Joar selv uttrykker at han har allsidig musikksmak, og fremhever en konsert med Pink Floyd på Valle Hovin for mange år siden og i nyere tid med Jean Michel Jarre i Oslo Spektrum som liveopplevelser som har gjort inntrykk på ham. Og han går nå løs på oppgaven som trompetist i NamSto med krum hals:

«Storband virker å være kjempeartig og byr på masse utfordringer. Førsteinntrykket av Namdal Storband er at det er en dyktig og inkluderende gjeng. Og storbandspilling blir nå i tillegg til korpset på Grong et fint supplement til min hverdag som – ut over jobb – består både av biler med tilstrekkelig antall HK for banekjøring, og mye fysisk aktivitet.»  (Joar Leer)

Namdal Storband inviterer allerede i mars Grongs og omegns befolkning til konsert i Grongs storstue Kuben:

Namdal Storband med solister spiller konsert i Kuben/Grong 31. mars!

Og Joar ser frem til å «debutere» i storbandet på sin egen hjemmebane. Lurer du på hvorfor du skal komme og høre på oss i Kuben 31. mars, har Joar følgende svar på det:

«Vi spiller da swingende, behagelig og ganske så herlig musikk som vi har hentet fra jazzlegenden Chet Baker. Dette er absolutt en ørevenlig musikksjanger som man ikke har hørt så ofte i Grong, og det blir en variert konsert med ordentlig dyktige solister. Og selvsagt et topptrimmet storband med masse spilleglede!»

PS1: Billetter her.

PS2: Vi har for dette prosjektet også inne en vikar på tenorsaks – Johanna Kjerstina Seem. Som også er fra Grong… 🎷

Jazzklubb på Kolvereid fredag!

Fredag har vi en stor glede å ønske velkommen til noe så sjeldent som jazzklubb på Kolvereid. På scenen møter vi Espen Berg Trio, som er på turné i distriktet på denne tida – og vi i storbandet er denne gangen kun teknisk arrangør.

Espen Berg Trio:
Espen Berg – piano
Bárður Reinert Poulsen – bass
Simon Olderskog Albertsen – drums

Espen Berg trio har med sine to utgivelser «Mønster» og «Bølge» har markert seg sterkt på jazzscenen og blant kritikere, både her hjemme og utenfor landets grenser. Trioen ble omtalt som «den største og viktigste musikalske oppdagelsen i første halvdel av 2016» av JAZZ JAPAN. Fredag kveld får publikum i Ytre Namdal muligheten til å oppleve dette bandet live i «Kolvereidvågen» ved Kulturhuset i Nærøy. En konsert som er i regi av «Folkjazzscena i Nord-Trøndelag» og med Namdal Storband som teknisk arrangør.

PS: Vi har SKJENKEBEVILLNING!

Dørene og baren åpner kl. 19.00.
Musikken starter 20.00

Billetter her:

Ei audmjuk julehelsing!

Vi i Namdal Storband satte oss i vår eit mål om at vi denne jula skulle presentere eit juleshow ved Kulturhuset i Nærøy som var ennå betre enn vi gjorde i 2016. Difor er det no ekstra godt å kunne gå jula i møte med å slå oss sjølve på brystet og påstå at vi lukkast med nettopp det. 

📷 Jane Vammen Nordstrand

Når ein har jobba mykje med noko, er det herleg å oppleve å nå sine mål.  Som produsent og kunstnerisk ansvarleg for X-mas 2018 har eg difor no masa meg til å få setje saman nokre av dei beste bileta vi har fått frå showet, samt skrive denne helsinga med takk til alle som bidrog til at vi lukkast slik vi gjorde med dette prosjektet.

Frå alle oss i Namdal Storband kjem her aller først ei oppriktig julehelsing og takk til alle som var publikum ved X-mas 2018. Det hadde rett og slett ikkje vorte spesielt vellukka utan publikum 🙂 Vi takkar samstundes for alle dei positive og gode tilbakemeldingane vi har fått frå dykk etter showet. Det gir oss masse inspirasjon til å byrje å planleggje neste show… 

📷 Fredrik Haugerøy/Ytringen

Det er ikkje alle som er så heldig som meg at dei kan halde på med bortimot alle sine favoritthobbyar samstundes på ein slik måte som eg fekk under produksjonen av dette showet. Min personlege audmjuke takk går difor til alle musikarane i Namdal Storband. Takk for knakande godt samarbeid – denne naila vi! 🙂

Og tusen takk for at eg fekk lov til å boltre meg og vere musikalsk og kunstnerisk leiar – og forme eit slikt show frå rot til topp. Takk for tilliten!

Bilete frå X-mas 2018:

Så er det sjølvsagt mange som skal ha ein stor takk for at X-mas 2018 vart så bra som det vart. I heilt tilfeldig rekkefølgje takker vi difor med dette:

Medverkande på vokal:
Eivind Duun Myhre, Tina-Evelyn Buvarp, Agnes Beate Hamland, Amund Hellesø

📷 Fredrik Haugerøy/Ytringen

Teknisk leverandør:
Rønningen Lyd- og musikkproduksjon (Åke, Aksel, Fredrik)

Sponsorar og støttespelarar:
Joker Bogen, Viplast AS, Norsk Jazzforum og Trøndelag fylkeskommune.

Per Gansmo for snekkerbistand med kulissene.

Birger Aarmo (Namdalsavisa), Fredrik Haugerøy (Ytringen) og Jane Vammen Nordstrand for bilete frå showet.

Og til slutt ein takk for godt samarbeid i komitéen for juleshowet, som bestod av:
Eskil Laukvik, prosjektledelse
Ove Petter Gansmo, scenografi, kulisser
Øyvind Nordstrand, lyd- og lysdesign

På vegne av Namdal Storband: GOD JUL! 🎅🎅🎅

-Øyvind Nordstrand, produsent X-mas 2018

PS: Les gjerne Terje Årseth sin eminente rapport fra konserten her.

Definisjonen av SAMSPILL?

Samspill kan være så mangt. Utgangspunktet for begrepet er vel at flere enn en person spiller – og at man gjør det sammen. Men det er mange måter å spille sammen på… Vi har nå hatt besøk av en inspirator som har definert ordet samspill for oss mer eller mindre på nytt!

Namdal Storband og Erik Smith (bak Eskil på trommesettet) poserer etter en hard, men ekstremt lærerik økt på søndag.

Helga 15.-16. september hadde vi i Namdal Storband besøk av en av norges fremste storbandtrommeslagere. Kanskje den aller fremste av alle sådanne her i landet… Men vi hadde slett ikke invitert ham til Kolvereid bare fordi han har erfaring med trommespill i storband. Nei, vi hadde hørt rykter om at Erik Smith holder noen lærerike rytmiske seminarer for storband. Ryktet stemte på en prikk!

Her ser vi Erik demonstrere, fortelle og instruere, noe han gjorde på en – for oss – veldig god og lærerik måte.

Fokuset gjennom helga, var ikke at vi spilte riktige toner. Det var heller ikke at vi spilte rent og pent, og det var ikke på enkeltinstrumenter som sådan. Det var fullt fokus på det totale samspillet i bandet vårt. Og dette var noe som virkelig gav oss inspirasjon og mersmak. For Erik Smith definerte langt på veg utgangspunktet for begrepet samspill for oss på nytt. I allefall fikk vi med oss en verktøyskasse og en tenke-, jobbe- og spillemetode som vi vil ha stor glede av i vårt band, særlig innenfor den amerikanske storbandtradisjonen der vi oftest holder oss.

En riktig spillesugen Erik Smith tok på et tidspunkt over Eskils trommesett og demonstrerte hvordan «Groovin Hard» kan groove på sitt aller hardeste!

Vi vil med disse bilda fra helga takke Erik hjerteligst for to fantastiske dager, og varmt anbefale alle ensembler som bedriver samspill å invitere ham på besøk. Enten det nå gjelder storband (som nok ligger Eriks hjerte nærmest), korps, kor eller mindre ensembler. En riktig så trivelig kar er han jo også 🙂

Kompet fikk en egen seanse med Erik, og Eskil passet på å suge til seg maks fra Eriks mange forslag og tips. Torkil og Rolf lytter her iherdig!

 

Å spille storband med Erik Smith bak trommene er ikke noe man får sjansen til hver dag. Steike artig!

 

Eskil bare: «Hvorfor swinger dette noe så helt inni granskauen voldsomt???»

 


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og hør oss spille i Namsos 5. oktober:

HEIA gode gamle NTE!

Hvert år deler NTE ut penger til lag og forreninger i fylket. Ganske mye penger!  I de siste 10 årene har lag og foreninger i hele Trøndelag fått til sammen hele 100 millioner kroner fra dette selskapet. I år drypper det jammen en skvett på oss også 🙂

Da vi i vår registrerte oss for deltagelse i «Laget Mitt» som NTE står for, var vi nok ganske innforstått med at vi ikke hadde de aller største oddsa for å sanke nok stemmer til å stikke av med seieren. Disse NTE-midlene som hvert år deles ut til regionens lag og forreninger, fordeles nemlig til de aktørene som klarer å sanke flest stemmer gjennom på nett i en viss periode.

Vårt regionale fokus gjør jo at vi neppe har samme lokale entusiasme i slike saker som f.eks. Tiller fotball og Lierne Skytterlag. Dessuten består jo vårt lag av voksne mennesker, som selv gjerne har barn i ulike lag som man heller vil stemme på i slike «tildelinger». At Tiller Fotball stakk av med hovedpremien på 100.000 anser vi derfor som fullt ut fortjent. 👏👏👏

Desto artigere for oss er det derfor at NTE i år – i tillegg til å fordele penger på lag som sanket mange stemmer – bestemte seg for å trekke ut noen tilfeldige vinnere som også mottar penger. Og at vi ble uttrukket til å motta en slant!

Vi sier derfor i år tusen millioner takk til NTE for pengene som i år tilfalt oss – og lover hele regionen at de i sin helhet vil benyttes til noe som regionen vil få glede av.

Og så går vi inn i en rytmisk helg, med full fokus på det vi liker best av alt å drive med: Spille sammen!

God helg – til hele Trøndelag generelt og til NTE spesielt 🙂


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og høyr oss spele i Namsos 5. oktober:

Rytmisk ekspert-besøk neste!

Når vi midt i september samlast til vår faste månadlege øving, er det denne gongen med innleigd ekspertbistand på det rytmiske. Erik Smith må kunne seiast å vere sjølvaste storband-trommeslagar nummer ein her i landet, og 15.-16. september kjem han til oss. Det ser vi veldig fram til!

Eit storband er eit av dei minst fleksible ensembla vi har når det gjeld besetning og instrumentsamansetting. Det skal til dømes vere akkurat 2 alt-saksofonistar, 2 tenorsaksofonistar, ein barytonsaksofonist, 4 trompetarar og 4 trombonistar. Samt 1 pianist, ein gitarist ein bassist og ein trommeslagar.

Kvart år leiger vi i Namdal Storband inn ein utøvar på eit av desse instrumenta, eller ein storband-leiar av nasjonal kapasitet for å inspirere og motivere oss til å bli litt betre til det vi driv med. For vi ser på det som svært sunt for bandet at det ikkje berre er eg – altså bandets faste musikalske leiar og som altså skriv det du no les – som skal gi impulsar og instruksjonar til storbandet. Namdal Storband ynskjer å utvikle seg i fleire retningar, og bygge eit solid regionalt storband. For heile Namdal  🙂

Tidlegare inspiratorar og seminarhaldarar vi har benytta oss av har vore til dømes min med-sunnmøring trompetaren Sturla Hauge Nilsen – og Namdals eigen maestro Tor Halvard Nilsen. Dette har vore inspirerande og lærerikt både for bandet og for meg som musikalsk leiar og pianist. Og når årets storbandkapasitet dukkar opp på Kolvereid for «rytmisk seminar» 15. og 16. september er det kanskje vår trommeslagar Eskil som er mest spent. Og som garantert gler seg litt ekstra. For i år har vi henta inn – i mine auge – den aller fremste storbandtrommeslagaren vi har i landet. Erik Smith.

«Erik Smith er kanskje den eneste i Norge som med rette kan kalles storband-trommeslager.» -Terje Mosnes, Dagbladet.

Erik skal i to lange men herlege dagar drille oss i «rytmisk storbandgymnastikk» – noko som samstundes blir vår siste finpuss på eit konsertprogram vi har jobba med gjennom våren og sommaren. Dette er eit program vi får gleden av å presentere for Namsos i oktober på ein samarbeidskonsert med musikkorpset der – og i Grong i november under ein konsert der. Samstundes er det slik at vi og allereie er godt igang med oppkøyringa mot årets største satsing frå Namdal Storband – juleshowet som vi i år har kalla «X-MAS 2018». Så det kan hende Erik og gjev oss litt julestemning når han først er her 🙂

Dette blir veldig gøy – hjarteleg velkommen til oss Erik!

Med helsing frå Namdal Storband v/musikalsk leiar Øyvind.


PS1: Husk å kjøpe billett til X-MAS 2018:


PS2: Kom gjerne og høyr oss spele i Namsos 5. oktober:

Let it swing!

I vinter endret vi som kjent storbandets navn til Namdal Storband. Vi hadde da et klart ønske om være et storband for hele Namdal. Derfor har vi jobba med å knytte kontakter med musikkvenner i en større geografisk region enn før. Og nå ligger høsten fremfor oss – og med den for vår del tre spillinger i forskjellige deler av Namdal.

Første konsert coming up er «Let it swing» i Namsos, i samarbeid med Namsos Musikkorps:

Og det passer helt utmerket for oss å få swinge oss litt med storbandmusikk som ikke er relatert til jul – før vi etterpå starter den store oppkjøringsperioden imot juleshowet på Kolvereid – X-MAS 2018 🙂

Fredag 5. oktober ligger det derfor an til en swingende konsert ved Kulturhuset i Namsos, der både vi og Namsos-korpset har leita frem fengende underholdningsmusikk av ypperste klasse. Vi gleder oss skikkelig til å spille i Namsos, og med det få vist oss frem for et publikum som trolig ikke har hørt oss før! Og vi gleder oss til å delta på konsert sammen med Namsos Musikkorps, med sin herlige dirigent Tor Halvard Nilsen. Ekstra glade er vi fordi billettprisen til konserten er satt til kun 150,- kr – dette er helt i vårt storbands ånd, vi jobber alltid for at det skal være rimelig å gå på våre konserter.

(Dette er forøvrig samme pris som prisen på billettene til X-MAS 2018 i desember 🎄🎅😀)

Vi håper og tror det kommer mange musikkglade mennesker fra Namsos-området++ og hører på oss og på våre venner (og arrangører av konserten) Namsos Musikkorps denne kvelden.

Mer info om konserten: KLIKK HER.

X-MAS 2018 sponses også av…

Skal man arrangere konserter, bør man ha publikum. Vil man ha mange publikummere til å komme på konsert, er ofte prisen på billetten et viktig moment – naturligvis. Dette er vi opptatt av i Namdal Storband! Og da er samarbeid med næringslivet viktig.

Et positivt og samarbeidsvillig næringsliv er for oss vesentlig når man ønsker å gjennomføre store ressurskrevende produksjoner. For selv om vi i Namdal Storband legger stor vekt på kvalitet og profesjonalitet når vi planlegger og gjennomfører konserter, har vi samtidig et inderlig ønske om at de aller fleste skal ha mulighet til å kjøpe seg billett og få oppleve våre oppsetninger. Og vi jobber for at iallefall ikke økonomien og billettprisen skal være et stort hinder eller et viktig moment som hindrer at folk velger å komme og høre på oss.

Derfor er det med glede og ydmykhet vi nå ønsker alle en riktig god sommer med å fortelle om den andre sponsoren for årets juleshow. I våre planer og budsjetter for X-MAS 2018 har vi regnet inn økonomisk drahjelp fra to næringslivsaktører. Vi har fra før av presentert Joker Bogen som samarbeidspartner i år, og ønsker med denne sommerhilsenen å sende en ekstra takk til:for at også de stiller opp og hjelper oss med å nå våre mål i år.

Denne isoporkasseproduserende fabrikken, starta opp av et ungdomslag i den lille grenda Garstad i Vikna kommune i 1984, blir dermed den andre og siste næringslivsaktøren vi slipper til som samarbeidspartner for X-MAS 2018.

Skjermdump fra VIPLASTs hjemmeside viplast.no

 

🎫Og har du ikke kjøpt deg billett ennå, er det forstatt mulig ved å klikke her!🎫
…selv om de antatt «beste» plassene i salen kanskje er solgt allerede?!.. 🙂

Med ønske om et god sommer – til alle i Namdal generelt, og i Ytre Namdal spesielt! Og denne gangen kanskje ekstra spesielt til Garstad-grenda i Vikna 😉

🌞🎺🎷🎹🎸🥁📦🎅🏽🏖️🐟

En av to sponsorer for juleshowet på plass!

Vi i Namdal Storband har en uttalt målsetning om å arrangere konserter som folk har råd til å ta med hele familien på. Det er derfor en sann glede å presentere den første av årets to aktører fra næringslivet som i år hjelper oss til å få til dette! For vi er opptatt av at samarbeidspartnere og sponsorer skal få valuta for pengene.

Forrige juleshow hadde vi med én sponsor til å få økonomien i prosjektet til å henge sammen. I år har vi jobbet etter en modell der vi ønsker å ha med to aktører som sponsorer. Og den første avtalen som er kommet på plass er med ingen ringere enn storbandets gode venn og trofaste tilhenger Morten Ulrichsen og hans butikk Joker Bogen:

Arkivbilde av Morten Ulrichsen (her flankert av Joker Bogens trolig egentlige sjef Torlaug). For anledningen med sine herlige julekarbonader og juletomater. (Foto Terje Årseth)

Musikkvennen Morten, med den fantastisk herlige måten å drive butikk på – mer eller mindre i krysset mellom Nærøy, Bindal og Leka kommuner – var ikke vanskelig å be da vi spurte ham om han ville være med på dette. Det setter vi stor pris på, og det regner vi med billettkjøpende familier også gjør!

Kan det være at Marian Aas Hansen skal ha noe av æren for Mortens positivitet til storbandet vårt? (Foto: Terje Årseth)

Vi takker uansett veldig med en oppfordring til alle som kjører forbi Bogen om å stoppe og handle hos Jokerbutikken der, ta en kaffe i «Olavshallen» eller slå av en prat med verdens blideste butikksjef(er) Torlaug og Morten:

Antrekket klart til årets juleshow? (foto: Terje Årseth)

PS1:
Har du en virksomhet eller firma som kan tenke seg å være den andre av sponsorene for årets juleshow – er det supert om du tar kontakt med prosjektleder for showet Eskil Laukvik på eskil@namdalstorband.no så snart som mulig!

PS2:
Har du ikke kjøpt deg billett til juleshowet, så finner du billettene her: