Jul med Namdal Storband i Rørvik og Grong!

Namdal Storband er i toppform og serverer de beste julelåtene fra den amerikanske storbandtradisjonen.

Det er nå tre år siden du sist kunne oppleve Namdal Storband sitt juleshow. Nå gleder vi oss veldig til å skape magisk julestemning i Namdal igjen.

Begrenset antall billetter

I 2019 spilte vi for utsolgte kulturhus, og det kan fort bli rift om billettene også denne gangen. Vi anbefaler derfor å bestille tidlig.

A Big Band Christmas – Norveg, Rørvik lørdag 26. november klokken 18.00

Sikre deg billetter i dag – klikk her!

A Big Band Christmas – Kulturhuset Kuben, Grong, søndag 27. november klokken 18.00

Sikre deg billetter i dag – klikk her!

I år har vi fått med oss fire vokalister som skal være godt kjent for de fleste: Lillian Lyngstad, Eirin Trøbak, Trine Stenersen og Gylve Fiskum – alle med hvert sitt utrykk, og du kan forvente både variasjon og høy kvalitet.

Årets gjestevokalister

  • Lillian Lyngstad er fast medlem av Rørvik Gospelkor og er ofte brukt som solist i ulike andre band-konstellasjoner. I de siste åra har hun også vært vokalist i jazzbandet Trolly, så det var ingen tvil om at hun måtte bli med i årets julekonsert.
  • Eirin Trøbak er ofte brukt som solist i storband, korps og er også med i Trolly sammen med Lillian. Eirin var med på Namdal Storbands første julekonsert og har i ettertid uttalt at «Ingenting er som å synge med et storband i ryggen». Vi tror henne på det!
  • Trine Stenersen, sist hørt i Ytre Namdal i «Med Venner», er en vokalist og låtskriver fra Hammerfest med flere utgivelser under eget navn og med bandet All About The Sound. Hennes unike sound passer perfekt til flere av låtene i årets show. Ingen tvil, vi måtte ha Trine med på årets konsert.
  • Gylve Fiskum var ukjent for oss da han ble med på vår Christmas in Grong-konsert i 2019. Du verden som han leverte! Årets mannlige vokalist var derfor selvskreven. Gylve har bakgrunn som vokalist i flere band i sine yngre dager og er fortsatt å se som gjesteartist i Namdalen

Atle Pettersen joiner Adrian Jørgensen på Chicagokonserten!

Covid-19 har satt sitt preg også på vårt Chicago-show som vi har jobba med så lenge! Men vi avlyser ikke! Vi  gønner heller på! 🙂 Søndag 25. oktober blir det trøkk på Kolvereid!

Den vedtatte publikumsbegrensningen ved kulturhuset har ført til at er blitt nødt til å doble både antall konserter og antall solister. Og vi har nå fått med oss ingen ringere enn Atle Pettersen som frontfigur, sammen med «vår egen» Adrian Jørgensen. Dette blir gøy!

Vi har vært i tett dialog med både kulturhuset og kommunelege, samt Adrians management de siste ukene for å finne en variant på dette prosjektet, som er trygg og gjennomførbar uten å ødelegge for publikumsopplevelsen. Og vi har nå lagt planer for en løsning der vi verken kompromisser med smittevern eller kunstnerisk kvalitet og opplevelse for et forhåpentligvis konserthungrig publikum.

Vi har riktig nok nå ingen mulighet til å gå med noe som helst overskudd på prosjektet slik budsjettet drar i vei, selv om vi legger opp til å kjøre konserten to ganger. Vi får nemlig bare plass til 117 publikummere på hver konsert. Men med gode dealer med både kulturhuset og Adrians management ser det ut til at vi forhåpentligvis ikke ruinerer storbandets økonomi fullstendig med dette prosjektet.

 

Adrian + Atle = perfect match!?

Det var Adrian som foreslo at Atle kunne spørres om å bli med på dette. Den velkjente Beat for Beat-programlederen har både en stemme og en profesjonalitet som vi gleder oss til å møte. Musikalsk tror vi Atle vil passe helt perfekt til denne musikken, og hans rutine og profesjonalitet gjør at vi tør å satse på dette selv om han først kommer til Kolvereid og møter bandet dagen før konserten. Nå har vi lagt en fordeling av låter mellom Adrian og Atle, vi har tre kruttsterke kordamer som kanskje gleder seg litt ekstra nå, og et heltent band som i september og oktober skal gjennomføre to lange søndagsøvelser for å få på plass de siste detaljene til dette showet. Og da er vi klar – det lover vi!

Smittevern

På grunn av smittevernreglene og kulturhusets begrensninger på slike arrangement selges det kun 117 billetter til hvert av de to konsertene. Den første – som er den opprinnelig har vært planlagt lenge er dermed allerede utsolgt, mens forestilling nummer to nå er lagt ut for salg.

For begge forestillingene vil salkart ikke gjelde da kulturhusets amfi ikke kan benyttes. Men vi har planlagt en opprigging av både scene og sal som gjør at alle som kommer både ser og hører helt utmerket.

BILLETTER HER:

Ny dato for Chicago-konsert!

Med bakgrunn i den pågående «Corona»-situasjonen har vi sett oss nødt til å flytte vår planlagte Chicago-konsert. NY DATO for konserten er derfor 25. oktober 2020 – kl. 16.00 – fortsatt ved Kulturhuset på Kolvereid.

NB: Om du allerede har kjøpt billetter, gjelder disse fortsatt! Har du ikke kjøpt er kanskje tida inne for å gjøre nettopp det nå..? 🙂

På grunn av denne flyttingen i tid, kan dessverre ikke Thomas Brøndmo bli med på prosjektet, men vi har besluttet å gjennomføre konserten med Adrian Jørgensen som eneste solist.

Vi beklager disse endringene, men vi tror det er den beste løsningen for å sikre at dette spennende prosjektet kan realiseres! 🙂


Om konserten:
25. oktober (merk datoen!) 2020 inviterer vi med oss Adrian Jørgensen som solist – og ønsker å hylle det legendariske bandet Chicago med en egen dedikert konsert med deres musikk. Dette gleder vi oss til!

Det amerikanske bandet Chicago gav i 1995 ut albumet «Night&Day» som en ren hyllest til storbandsjangeren. Akkurat dette albumet har hatt svært stor betydning for mange av oss som spiller i Namdal Storband gjennom de 25 åra som har gått siden utgivelsen. Vi ønsker derfor å markere dette med en egen hyllestkonsert til ære for Chicago.

Sangsolisten vi har fått med oss til denne konserten trenger egentlig ikke noen nærmere presentasjon, og vi er stolte over at vi kan finne en solist i denne divisjonen lokalt:

Adrian Jørgensen fra Bindal har siden 16-årsalderen levd et dobbeltliv som fiskerøkter og låtskriver og hadde sitt gjennombrudd med andre plass i «The Voice» i 2013. I 2019 har Adrian vært med både i den norske Melodi Grand Prix-finalen der han kom på 2. plass, og nå sist i NRKs «Stjernekamp» der han ble nummer 4.

Dette Chicago-prosjektet inngår som ledd i kompetansedelingskonseptet Diafon, initiert av Trøndelag Fylkeskommune, et konsept vi i Namdal Storband er veldig glade for å få være med på. Diafon er sterkt medvirkende i å sette oss i stand til å kunne gjøre slike satsinger som dette – til glede for både oss i storbandet og for publikum.

I januar startet innøvingen for bandets del av musikken til prosjektet. Og dette er musikk i en noe annen og mye mer rocka stil enn vi har spilt til nå. Deretter gleder vi oss veldig til å møte Adrian og også de lokale vokalistene Sandra, Helene og Camilla som skal være med som kordamer på prosjektet . Og til å invitere til konsert på Kolvereid i oktober!

Billettsalget til konserten er allerede i gang, og vi føler oss ganske sikre på at denne konserten – som settes opp kun en gang – på Kolvereid 25. oktober – kommer til å bli tidlig utsolgt.

Billetter her:

CHICAGO2020: Kordamer klar!

Etter en intens helg med mange kvalifiserte kandidater innom på prøvesang er LineUp for kordamene til vårt Chicago-prosjekt klar. Det er derfor en glede å presentere Night-And-Day-prosjektets Backing Choir: bestående av følgende 3 sangfugler:

Camilla Brevik

Camilla var den som hadde den tydeligste alt-stemmen av samtlige interesserte sangdamer for prosjektet. Hun har derfor fått en plass på «Backing Vocals 3». Denne erfarne sanglade Bindalingen, som vi mange ganger har hørt sammen med f.eks. Kviin og som også er fast korist på B-gjengens julekonserter, inntar derfor den nederste stemmen i det eksklusive koret for vårt Chicago-prosjekt. Og hun blir en stødig «grunnmur» i det nederste registeret!

Sandra Dolmen

Sandra fra Gravvik var den yngste av alle som søkte om plass i kordamerekka til prosjektet. Til vanlig er hun elev ved Musikk, Dans, Drama i på Olav Duun vgs i Namsos. Men Sandra imponerte voldsomt under prøvesangen med å ha forberedt seg svært godt! Og ikke minst med å synge ekstremt rent og klart. Av søkerne tror vi at vi går så langt som til å si at Sandra er den som kom med aller best gehør av samtlige damer. En svært musikalsk ung dame som passer utmerket inn – midt i rekka! Og dette blir ikke siste gang vi hører Sandra med en mikrofon, det er vi sikker på!

Helene Lindberg

Helene var den av kandidatene som las noter aller best, og som også kom inn på prøvesangen med et knallbra langsiktig mål. Hun var nemlig ikke snauere enn at hun presenterte for oss en plan om å være solist med nettopp Namdal Storband! En målsetning som selvsagt gikk rett hjem hos prøvesangjuryen. Når hun samtidig viste oss et stort sangtalent – både innenfor det å synge etter noter og innenfor å være solist var vi ikke i tvil. Helene setter vi på topp – hun blir blir vårt Backing Choirs «bjellesau». Lead Backing Choir om du vil 🙂

Velkommen inn i LineUp damer – nå må det øves!

Og for de som ikke ikke har ordna seg billett til konserten:

Christmas In Grong

NAMDAL STORBAND med SOLISTER
Kuben, Grong | 15. desember

CHRISTMAS IN GRONG i Kuben – 15 desember kl. 16.00.

To ganger har vi fylt Kulturhuset i Nærøy til randen med vårt juleshow. I desember tar vi med oss showet til Kuben i Grong, og vi har da med oss både solister og musikere fra Grong i rekkene.

Både i 2016 og i 2018 gjennomførte vi vårt amerikansk-inspirerte juleshow med stor suksess på Kolvereid. Når vi i år vil presentere juleshowet for publikum i Indre Namdal har vi først og fremst kobla oss på tre relativt etablerte Innernamdalinger som sangsolister:

Maria Fiskum, Grethe Jørum-Wahl og Gylve Fiskum har alle tre mye erfaring som sangsolister. Men aldri har de stått i front av et 19-persons stort storband før. Nå ser de frem til å synge med oss!

Maria Fiskum, Grethe Jørum-Wahl og Gylve Fiskum er klar for Christmas In Grong 2019

«Dette blir utrolig spennende og moro. Vi har jo hørt Namdal Storband i Kuben et par ganger før, og bandet holder utrolig høyt nivå. Å bli spurt om å være solist med dem på en hel julekonsert er virkelig en stor  ære» (sitat: Grethe Jørum-Wahl).

Musikken som presenteres er velkjent materiale for de fleste. Amerikansk musikalsk juletradisjon er nemlig relativt godt kjent også her i Norge. Og juleshowet vil inneholde et stort spenn i stilarter – med både ballader, rockelåter og swinglåter. Og vi presenterer både instrumentallåter og vokallåter i en fin blanding.

Namdal Storband fra juleshowet ved Kulturhuset i Nærøy, desember 2018.

Når man skal synge jula inn på denne måten, må man selvsagt ha dyktige solister i front. Og da vi hørte disse tre som som solister med Grong Musikkforening nettopp i Kuben i fjor høst, var vi med en gang sikker på at de vil kunne passe veldig godt til å være solister på juleshowet vårt. Og de var heldigvis ikke vanskelige å be!

Fra 2018 på Kolvereid – her med ytternamdalingen Agnes B Hamland som en av solistene

Vi har jo Grongværinger i rekkene til daglig i storbandet, men denne gangen har vi også utvidet besetningen med en ekstra trommeslager for anledningen. Og da var selvsagt Harald Rossetnes riktig mann å spørre – Innernamdaling som han er – attpåtil med Kuben som sin arbeidsplass.

Harald Rossetnes – med på trommer

Rossetnes  er en fantastisk dyktig musiker og trommeslager og han blir et herlig bidrag som garantert løfter juleshowet ennå et hakk videre når vi nå kommer til et av våre desiderte favorittscener: Kulturhuset Kuben. Og vi håper Innerdnamdalingan setter pris på at vi kommer til Kuben igjen – det har vært en stor glede å spille i Kuben de to gangene vi har vært der hittil iallefall.

Billetter til konserten er nå i salg fra Kubens hjemmeside. (Klikk for å komme til billettsalget)

Se Namdalsavisas omtaler fra våre juleshow i 2016 og 2018 (klikk på årstallet)

Les Superblogger Terje Årseths blogg fra vårt juleshow i 2018 her.

Ny jazzklubb-kveld på Kolvereid

Vi hiver oss på og arrangerer ny jazzklubb-kveld på Kolvereid mandag 30. september. Denne gangen med et eminent skandinavisk ensemble på scena: Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo – Scent of Soil.

Selv om vi i Namdal Storband liker aller best å spille selv, er det også viktig for oss å gjøre tiltak som gir befolkningen i regionen gode jazz- og jazz-beslekta musikkopplevelser med andre aktører. Dette er helt i tråd med våre vedtekter. Og denne gangen kan vi invitere til en helt spesiell opplevelse i samarbeid med «Hilmarfestivalen».

Hanna Paulsberg Concept ble startet våren 2010, sterkt inspirert av Wayne Shorter Quartet sitt energiske og melodiske samspill. Etter hvert har bandet gjennom Paulsberg sine originalkomposisjoner utviklet sitt eget uttrykk, der lek og sterke melodier står i sentrum. Kvartetten består av fire unge musikere fra ulike steder i Skandinavia som fant sammen på jazzlinja i Trondheim gjennom en felles kjærlighet for vakre melodier, åpne improvisasjoner og sydende jazz. I september 2011 vant bandet den prestisjefylte konkurransen Young Nordic Jazz. Med seg til Kolvereid denne mandagskvelden har de den svenske trompeteren Magnus Broo.

Vi i storbandet bemanner kaffesalg m/snacks samt billettluka, Hanna Paulsberg tar med seg sin sitt konsept og bemanner scena. Og så håper vi Ytternamdalinger fyller opp Kulturhusets «Lille Sal» – Kolvereidvågen denne mandagskvelden.

Arrangementet inngår i «Nærøysundfestivalen 2019» i regi av nye Nærøysund kommune.

Billetter her:

Diafon løfter NamSto til nye høyder!

Samarbeids- og kompetansedelingsprosjektet Diafon løfter for tiden vårt ensemble til nye høyder. Det mener vi iallefall selv – helt oppriktig! 🙂 Denne uken har vi hatt eksklusivt besøk og fått eksperthjelp fra fylkesmusikerne i Trøndelag. Jammen er vi heldige!

Morten Schrøder fra Trøndelag fylkeskommune gir her tips til trompetrekka vår under workshop sist onsdag.

Gjennom strukturert samarbeid – nå nedfelt i en signert prosjektplan for det treårioge prosjektet «Diafon» – gis musikklivet i Ytre Namdal for tiden enorme mulighet til å løfte seg. Vi i Namdal Storband – med vårt utspring på Kolvereid og i ytre del av Namdal – setter umåtelig stor pris på dette pilotprosjekt, initiert av fylkesmusikerne i Trøndelag.

«We love Diafon»

Vi er kjempehappy for å tilhøre en fylkeskommune som er så fremoverlent at de kommer til regionen vår med noe så verdifult som dette!

Både fylkesmusiker Lasse Ehn, og NamSto-trommis Eskil Laukvik er happy for Diafon. Det ser man på dette bildet fra en liten vispesekvens forrige mandag.

Gjennom Diafon både gir og høster alle prosjektdeltagerne av ressurser – som deles på kryss mellom alle prosjektdeltagerne. Og rett skal være rett – frem til nå har vi mest høstet. Vi har for eksempel vært så heldige at vi inneværende uke har hatt besøk av hele 6 ulike fylkesmusikere fra Trøndelag Fylkeskommune som gruppevis har gitt oss workshops med veldig verdifulle tips om måter å spille, øve og jobbe på. Fordi vi har ønsket dette. Ønsket å bli bedre.

Her er det Namdals beste trombonrekke (?!) som får hjelp av fylkeskommunens Elisabeth Fossan til å bli ennå bedre. Hvis mulig… 😉

Samtidig bygger dette opp vårt band til noe som vi har et klart ønske om skal bidra i lokalsamfunnet – for eksempel sammen med korps, kor og andre ensembler. Og allerede i kommende høstferie har vi noen løse planer om å kjøre et prosjekt der vi gir av våre ressurser til glede for andre prosjektdeltagere i Diafon. Men det kommer vi med mer informasjon om på et senere tidspunkt.

Med hele tre fylkesmusikere på en gang (Lasse Ehn, Sturla Hauge Nilsen og
Steffen Granly) fikk iallefall kompet til Namdal Storband mye input og inspirasjon til videre musikalsk utvikling under workshop tidligere denne uka.

Akkurat nå konsentrerer vi oss om Chet Baker og prosjektet «Chet Baker i Fokus». Dette kulminerer først for publikum i Ytre Namdal ved at vi inviterer til «Åpen generalprøve» ved Kulturhuset i Nærøy lørdag 30. mars kl. 18.15. (Mer info her).

Klikk på bildet ovenfor for info/billetter til generalprøven på Kolvereid.

Men selve hovedmålet for prosjektet er det pubikum i Indre Namdal – nærmere bestemt Grong og omegn – som får mest glede av dagen etter:

Klikk bildet ovenfor for mer informasjon om konserten i Grong 31. mars.

Storbandkonsert i Kuben

Da vi i høst var gjester hos Grong Musikkforening ved deres «Stjerner i Kuben»-arrangement, likte vi oss veldig godt i Kuben. Vi kommer derfor nå tilbake for å spille i Grongs storstue – denne gangen med en konsert som i sin helhet er en hyllest til den legendariske trompetisten og sangeren Chet Baker.

Med oss på laget har vi denne gangen to solister – håndplukket for å fylle rollen som Chet – både på trompet og vokal. Sturla Hauge Nilsen (trompet) og Jakob Leirvik (vokal).

Sturla Hauge Nilsen er solist på trompet (foto: Håkon Eltvik)

Sturla Hauge Nilsen ble født på Moskenes i Lofoten i 1989, men flytta til Langevåg på Sula i 1996. Der fikk han sin musikalske oppfostring i korps, storband og på musikklinja i Ålesund.

Etter det har Sturla blitt utdanna musikkviter i Trondheim (2012) og har fra 2015 også en bachelor i utøvende jazz derfra. Han har i det siste gjort seg bemerket som trompetist i bandet Bounce Alarm, men er også fast trompetist i Ytre Suløens Jass-ensemble.

Jakob Leirvik er 23 år og for tiden student ved Jazzlinja på NTNU med vokal som hovedinstrument. Jakob har for det meste bodd i Trondheim, men er født i Namsos og hadde sine fire første leveår på Høylandet. Jakob har således en tilknytning til Namdal, og blir et spennende møte for oss i Namdal Storband. Når det kommer til jazzmusikk er Chet Baker absolutt en av Jakobs favoritter. Så han gleder seg veldig til å synge disse låtene med storband.

Chet Baker – en legende med aner fra Norge og Trøndelag. Foto: William Claxton

Chet Baker vokste opp i en musikerfamilie i Oklahoma, og bestemoren var den norske Randi Toseth fra Rennebu. Chet turnerte også flere ganger i Trøndelag, bla. med Bjørn Alterhaug på bass.Han levde et hardt og turbulent liv, noe som kanskje bidro til den melankolske stemningen i mye av hans musikk.

Med Sturla og Jakob i spiss vil vi i Namdal Storband med musikalsk leder Øyvind Nordstrand forsøke å gjenskape Chet Bakers musikalske univers i konsertsalen Symfoni Namsen på Kuben 31. mars. kl. 18.00.

Vi i NamSto gleder oss veldig til å spille i Kuben 31/3.
Her et bilde fra julekonsert på Kolvereid i desember 2018 (foto: Namdalsavisa/Birger Aarmo)

Mye av musikken vi skal fremføre på Kuben 31. mars er arrangert spesielt for Trøndelag Big Band og bare fremført en gang før. Nå ønsker vi å dele denne musikalske skatten med dere i Kuben Kulturhus. Og vi håper og tror derfor at Kubens publikum generelt – og Grong og omegns musikk-elskere spesielt – finner turen til Kuben siste søndag i mars!

Billetter (200,-) klikk her:

Konserten støttes av:

Ny mann på barry 🎷

Av ulike grunner er vi nå inne i en periode der NamSto står foran noen endringer i saxrekka. Første endring er ny mann på «barry». Velkommen til NamSto Knut Arne!

Knut Arne Thorsen (55) fra Namsos er nå fast barytonsaksofonist i NamSto.

Etter å ha traktert saksofon i over 40 år har Knut Arne mye musikalsk erfaring med seg i barrysaxkassa. Han spiller både i Namsos Musikkorps og ikke minst i Høylandet Storband fra før, og gled derfor lett inn i rekka i NamSto under vår forrige prøve. Både musikalsk og sosialt vil vi mene 🙂

Når Thorsen ikke spiller saksofon er han truck/krankjører hos Moelven Van Severen i Namsos, eller kanskje ute og dyrker sin lidenskap for friluftsliv, jakt og fiske.

Men akkurat nå – spiser han kanskje kake – for i dag er det Knut Arnes bursdag! 🎂🎂🎉🎉🇳🇴🇳🇴

Velkommen til Namdal Storband
– og GRATULERER MED DAGEN Knut Arne!

Nytt medlem – Joar 🎺

Vi har nå fått på plass et nytt medlem av storbandet vårt – Joar Leer. Joar er født i Namsos og oppvokst og bosatt i Grong. En ekte Namdaling. Dette er viktig både for trompetrekka, for storbandet og vi vil mene også for Grong…

Vi ønsker Joar velkommen med en egen nyhetssak. 😊

For et års tid siden skiftet vi som kjent navn til Namdal Storband – og samtidig løftet vi blikk og geografisk tilhørighet til å være hele Namdal. Siden vi per da ikke hadde noen i bandet fra Indre Namdal, var nettopp Grong et viktig område for oss å gjøre oss kjent i. Derfor inviterte vi oss selv til å spille ved en konsert i Grong i høst. Under den konserten fikk vi hilst på Joar (52) som spiller trompet i korpset i Grong. Og nå er bonden og bankmannen tatt opp som fast medlem hos oss. Det er vi veldig glade for!

Joar startet sin korpskarriere da han var 10, har smakt litt på storband i studietida på Ås, og ser nå frem til å traktere trompeten i Namdal Storband på permanent basis.

Joar selv uttrykker at han har allsidig musikksmak, og fremhever en konsert med Pink Floyd på Valle Hovin for mange år siden og i nyere tid med Jean Michel Jarre i Oslo Spektrum som liveopplevelser som har gjort inntrykk på ham. Og han går nå løs på oppgaven som trompetist i NamSto med krum hals:

«Storband virker å være kjempeartig og byr på masse utfordringer. Førsteinntrykket av Namdal Storband er at det er en dyktig og inkluderende gjeng. Og storbandspilling blir nå i tillegg til korpset på Grong et fint supplement til min hverdag som – ut over jobb – består både av biler med tilstrekkelig antall HK for banekjøring, og mye fysisk aktivitet.»  (Joar Leer)

Namdal Storband inviterer allerede i mars Grongs og omegns befolkning til konsert i Grongs storstue Kuben:

Namdal Storband med solister spiller konsert i Kuben/Grong 31. mars!

Og Joar ser frem til å «debutere» i storbandet på sin egen hjemmebane. Lurer du på hvorfor du skal komme og høre på oss i Kuben 31. mars, har Joar følgende svar på det:

«Vi spiller da swingende, behagelig og ganske så herlig musikk som vi har hentet fra jazzlegenden Chet Baker. Dette er absolutt en ørevenlig musikksjanger som man ikke har hørt så ofte i Grong, og det blir en variert konsert med ordentlig dyktige solister. Og selvsagt et topptrimmet storband med masse spilleglede!»

PS1: Billetter her.

PS2: Vi har for dette prosjektet også inne en vikar på tenorsaks – Johanna Kjerstina Seem. Som også er fra Grong… 🎷